"Μαϊμού" ιερείς πάντρευαν ζευγάρια σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη...
Άκυροι πάνω από 50 γάμοι...

Να νομιμοποιήσουν τον γάμο τους μέσω της δικαστικής οδού θα αναγκαστούν περισσότερα από 50 ζευγάρια, τα οποία παντρεύτηκαν την προηγούμενη δεκαετία σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη, καθώς...
τις τελετές πραγματοποιούσαν ψεύτικοι ιερείς.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του "Ελεύθερου Τύπου", η υπόθεση ήρθε στο φως όταν κάποια από τα ζευγάρια θέλησαν να πάρουν διαζύγιο.

Στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα, έκπληκτοι διαπίστωσαν πως δεν υπήρξαν ποτέ στην πραγματικότητα παντρεμένοι, αν και Εκκλησία και Πολιτεία έχουν διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα.

Σύμφωνα με την Εκκλησία, οι γάμοι ήταν σαν να μην είχαν γίνει ποτέ αφού τρεις ιερείς που τέλεσαν το μυστήριο δεν ήταν υπό τη σκέπη της.

Ωστόσο σύμφωνα με την Πολιτεία τα ζευγάρια ήταν παντρεμένα καθώς ο γάμος είχε δηλωθεί στον Δήμο και είχε ανοιχτεί οικογενειακή μερίδα.

Οι δικηγόροι ενημερώθηκαν ότι οι εν λόγω ιερείς δεν είχαν την έγκριση της επίσημης Εκκλησίας και μάλιστα ένας από αυτούς είχε παυτεί από τα καθήκοντα του και είχε βρεθεί στη συνέχεια ενώπιον της Δικαιοσύνης και είχε καταδικαστεί για απάτη. «Το πρόβλημα όπως πληροφορήθηκα αφορούσε περισσότερους από 50 γάμους που είχαν γίνει πριν το 2010.

Χωρίς να ξέρω ακόμα τι είχε συμβεί όταν ανέλαβα άλλαξα τον κανονισμό ώστε να μην έρχονται ιερείς από άλλες μητροπόλεις γιατί μέχρι τότε πηγαινοέρχονταν διάφοροι.

Πληροφορήθηκα ότι ένας από αυτούς που τέλεσαν τους συγκεκριμένους γάμους προερχόταν από την Μητρόπολη Μεγάρων, αλλά είχε παυτεί από τα καθήκοντά του και αντιμετώπισε τη Δικαιοσύνη», σχολίασε ο μητροπολίτης Αθηναγόρας, που το το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντά του στη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια