Σοκάρει η αφασία των Ελλήνων δανειοληπτών! Στοιχεία σοκ για την αδιαφορία να πληρώσουν τα δάνειά τουςΣοκάρει η απάθεια των Eλλήνων δανειοληπτών να ρυθμίσουν τα δάνειά τους! Φραπέδες και άγιος ο Θεός, δεν τρέχει κάστανο. Πως να σταθούν έτσι όρθιες οι τράπεζες. Τα σχετικά στοιχεία της Eurobank είναι αποκαλυπτικά της αφασίας του Μπάμπη του Φλου!
Ενδεικτική της τάσης αυτής είναι η πρόσφατη πώληση του πακέτου ανεξασφάλιστων NPLs της Eurobank.
Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της τράπεζας, βάσει της νομοθεσίας και των εποπτικών κανόνων, για την έγκαιρη και επαρκή ενημέρωση των πελατών της, η Eurobank απέστειλε 90.144 επιστολές σε πελάτες της κατόχους καταναλωτικού δανείου το οποίο είχε ενταχθεί στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο.
Από τις 90.144 επιστολές και μετά από λεπτομερή διασταύρωση, τουλάχιστον οι 85.000 πελάτες επιβεβαίωσαν ότι τις παρέλαβαν. Από αυτούς ανταποκρίθηκαν μόλις οι 5.363 πελάτες, ήτοι ποσοστό 6%-σύμφωνα με το Capital.gr.
Με τις επιστολές αυτές οι πελάτες, αφενός ενημερώνονταν για την πρόθεση της τράπεζας να προχωρήσει σε πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου και αφετέρου, καλούνταν να επικοινωνήσουν με την τράπεζα προκειμένου να διευθετήσουν οριστικά την οφειλή τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Στους όρους αυτούς περιλαμβάνονταν και απομείωση (κούρεμα) της οφειλής σε ποσοστό έως 80% κατά μέσο όρο. (Σημειώνεται ότι οι επιστολές αυτές ήταν η τελευταία επικοινωνία, καθώς είχε προηγηθεί επικοινωνία γραπτώς άλλες τρεις φορές).

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ο ελληνσς κανει δυο πραγματα απο την ωρα που ξυπνα :
    Το ενα ειναι να φραπεδιαζεται και το
    αλλο ειναι να μαλακιζεται...
    Σ'ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή