Η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου ανοίγει τον δρόμο για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο - Όλες οι λεπτομέρειες
Μετά τη χθεσινή ιστορική συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου κκ. Ιερώνυμου ανοίγει ο δρόμος για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο στον «χώρο» που θα αφήσουν οι κληρικοί που θα διαγραφούν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία, η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσλήψεων στους τομείς της υγείας και της παιδείας για το 2019, σε αυτό το πλαίσιο, αφού βέβαια επικυρωθεί και η συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας τυπικά.
Υπενθυμίζεται πως από το 2019 στο Δημόσιο θα ισχύει για κάθε μία αποχώρηση να μπορεί να γίνεται μια πρόσληψη, επομένως η κυβέρνηση αποκτά ένα ισχυρό χαρτί έναντι των θεσμών προκειμένου να ενισχυθεί ο δημόσιος τομέας όπου υπάρχουν ανάγκες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Σημειώνεται ότι η κρατική επιδότηση για την μισθοδοσία των κληρικών, όπως προβλέπεται από τη χθεσινή Συμφωνία, αναμένεται να προκύπτει, έστω μερικά, μέσω των κερδών που θα έχει το δημόσιο από τη συμμετοχή του στην εταιρεία αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας που θα συσταθεί το προσεχές διάστημα.

Συνεπώς, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις αυτές, όχι μόνο απελευθερώνεται χώρος για προσλήψεις σε νευραλγικούς τομείς αλλά δημιουργούνται και προϋποθέσεις για περισσότερους ευνοϊκούς όρους δημοσιονομικά, που ωστόσο, μένει να διευκρινιστούν.

Στην Σύνοδο η Συμφωνία

Στο μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος έφερε το θέμα της Συμφωνίας Εκκλησίας – Κράτους στην Ιερά Σύνοδο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα τεθεί στην Ιεραρχία, όπου αναμένεται να ακουστούν και διαφορετικές φωνές από Μητροπολίτες που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αντιδράσουν στα περί θρησκευτικής ουδετερότητας.

neaselida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια