Η ιστορική απόφαση του Τσίπρα - Δεν θα είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί

- Η συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου έβγαλε... ιστορικές ειδήσεις! Δεν σταμάτησαν να ευχαριστούν ο ένας τον άλλον - «Το Ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία της Ελλάδος αποφασίζουν τη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας» - Αποχωρούν οι ιερείς από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων - Θα τους πληρώνει η Εκκλησία - Διαβάστε και τα 15 σημεία μιας συμφωνίας
που φέρει τις "υπογραφές" Αλέξη Τσίπρα και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου - Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα από το live blogging του newsit.gr
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση και οι κοινές δηλώσεις Τσίπρα – Ιερώνυμου, με τις αποφάσεις για τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας να είναι ιστορικές.

Η συμφωνία μπορεί να είναι μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως Αλέξης Τσίπρας και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνέβαλαν αποφασιστικά στο να γίνει πράξη αυτή η συμφωνία.

Ή για να ακριβολογούμε, στο να μπουν οι βάσεις για αυτή τη συμφωνία. Διότι αφενός υπάρχουν αρκετά σημεία που χρήζουν… διευκρινίσεων, ενώ αφετέρου η συμφωνία μένει να επικυρωθεί. Και είναι βέβαιο πως για να γίνει αυτό θα επιστρατευτούν συνταγματολόγοι, νομικοί κλπ.

Σε ένα από τα κυριότερα σημεία, ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε πως πλέον οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ ένα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι είναι η δημιουργία του «Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια