Εργοδότης απέλυσε εργαζόμενο που δεν επέστρεψε το δώρο Χριστουγέννων και τον εκδικήθηκε στερώντας του τον μισθό!
Νέο περιστατικό ακραίας εργοδοτικής αυθαιρεσίας καταγράφηκε στη Μυτιλήνη.

Εργαζόμενος καταγγέλλει στο lesvospost.com ότι εξαναγκάστηκε από τον εργοδότη να του επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων υπό την απειλή της απόλυσης αλλά και της δυσφήμισης στους επιχειρηματικούς κύκλους του νησιού, ώστε να μην ξαναβρεί δουλειά.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, μετά την άρνηση του εργαζόμενου να επιστρέψει το δώρο ο επιχειρηματίας κατέθεσε την μισθοδοσία σε λογαριασμό που δεν είχε δηλωθεί ως ακατάσχετος, με αποτέλεσμα ο καταγγέλλων να μην μπορεί πλέον να εξασφαλίσει ούτε τα προς το ζην.

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος Π.Λ. καταγγέλλει ότι, μετά τις απειλές που δέχτηκε να επιστρέψει το δώρο υπό την απειλή της απόλυσης, ο υπεύθυνος του καταστήματος «με απειλούσε ότι θα κάνει τα πάντα να μην ξαναβρώ δουλειά και θα πει το οτιδήποτε χειρότερο για εμένα ώστε να μην βγάζω ούτε τα προς το ζην. Σας το λέω όπως ακριβώς μου το είπε.»

Τονίζει ότι, αν και είχε κληθεί από την ίδια την εταιρεία να ανοίξει λογαριασμό μισθοδοσίας σε συγκεκριμένη τράπεζα, μετά την άρνησή του να επιστρέψει το δώρο η καταβολή της μισθοδοσίας έγινε σε άλλον λογαριασμό που δεν ήταν ακατάσχετος, «για λόγους εκδικήσεως». Και καθώς ο καταγγέλλων έχει οφειλές προς την εφορία, η κίνηση αυτή είχε ως συνέπεια «να μην έχω ούτε καν να πληρώσω τα βασικά μου έξοδα, ενοίκιο, ρεύμα και να μην μπορώ να παρέχω στην οικογένεια μου κυριολεκτικά τα βασικά».

«Όλοι οι υπάλληλοι επέστρεψαν τον δώρο πλην τριών που τους ανάγκασε να παραιτηθούν». «Χάσαμε δουλειά και χρήματα είμαστε στο έλεος των εργοδοτών», καταλήγει η καταγγελία.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια