Κρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα της Ξάνθης...Αναβάλλεται ο αγώνας με την Λαμία...
Κρούσμα κορωνοϊού προέκυψε στην ομάδα της Ξάνθης.
Μετά τον σχετικό έλεγχο που έγινε την Πέμπτη στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, ένα από τα δείγματα βγήκε θετικό.

Αυτόματα όλοι όσοι...
συμμετείχαν σε αυτή ενόψει του αυριανού αγώνα (4/7) εναντίον της ομώνυμης ομάδας, κλήθηκαν να μπουν σε καραντίνα και μετέβησαν αμέσως στο ξενοδοχείο της περιοχής του Νέου Αγχιάλου, που ούτως ή άλλως εκεί είχε προγραμματιστεί να καταλύσουν (δεν υπήρχαν διαθέσιμα καταλύματα στη Λαμία).

Εκεί, ακολουθώντας τις εντολές του ΕΟΔΥ, όλα τα μέλη της (αθλητές, προπονητικό τιμ, συνοδοί κτλ) θα παραμείνουν σε καραντίνα και θα υποβληθούν δύο φορές σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊου. Η πρώτη απόψε το βράδυ (3/7) και η άλλη την Κυριακή (5/7).

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει ήδη ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το ξενοδοχείο, ώστε να έρθει σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομάδας.

Να θυμίσουμε ότι στην αποστολή της Ξάνθης που είχε ταξιδέψει στη Λαμία βρίσκονταν οι: Άμπαντ, Μπέντο, Μπαξεβανίδης, Φασίδης, Κασάδο, Σόσα, Θυμιάνης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Τερκί, Μουλέν, Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Φοσέ, Κάστρο, Γκαργκαλατζίδης.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, το Σάββατο (4/7, 19:30) οι Ακρίτες θα αντιμετώπιζαν τη Λαμία στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας των Play Out, ωστόσο ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η διοργανώτρια αρχή πήρε την απόφαση να το μεταθέσει για τη Δευτέρα (6/7).

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Λαμία-Ξάνθη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας των Play Out της Super League, ορίζεται για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και ώρα 19:30, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικού κρούσματος COVID-19 σε ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Ξάνθη.

Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020, του οποίου η απαρέγκλιτη τήρηση από όλους αποτελεί βασικό πυλώνα της διοργάνωσης των αγώνων, έγινε άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, έγινε άμεση απομόνωση (“καραντίνα”) για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ, χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.

Ήδη σήμερα το βράδυ πραγματοποιούνται άμεσα όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, οι οποίοι θα επαναληφθούν εντός 48 ωρών την Κυριακή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων.

Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ.

Πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας όλων των εμπλεκομένων».

Τι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο

Σε περίπτωση που πρόκειται για ασυμπτωματικό ποδοσφαιριστή, τίθεται σε καραντίνα και η επιστροφή του στη δραστηριότητα γίνεται εφόσον πληρούνται τρεις προϋποθέσεις:

α) έχουν περάσει επτά μέρες από την επιβεβαίωση του κρούσματος

β) έχει δυο αρνητικά δείγματα με τουλάχιστον 24 ώρες απόσταση μεταξύ τους και

γ) δεν έχει εμφανίσει σε αυτό το διάστημα κανένα σύμπτωμα.

Σε περίπτωση που πρόκειται για ποδοσφαιριστή με συμπτώματα, μπαίνει επίσης σε καραντίνα και επιστρέφει εφόσον πληρούνται τέσσερις προϋποθέσεις:

α) είναι απύρετος για τρεις μέρες

β) δεν έχει συμπτώματα αναπνευστικά ή αίσθημα κόπωσης

γ) έχει δυο αρνητικά δείγματα με τουλάχιστον 24 ώρες απόσταση και

δ) έχει υποβληθεί σε ειδικό έλεγχο από καρδιολόγο.

Εφόσον το κρούσμα αφορά παίκτη, η υπόλοιπη ομάδα (όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του) μπαίνει σε άμεση καραντίνα 48 ωρών σε προκαθορισμένο χώρο (π.χ. ξενοδοχείο). Στο διάστημα αυτό οι ποδοσφαιριστές μπορούν να προπονούνται μεταξύ τους.

Σε περίπτωση πρόσφατου αγώνα, δεν θα τίθεται σε καραντίνα η αντίπαλη ομάδα (στην προκειμένη ο Πανιώνιος), αλλά θα πρέπει να υπάρχει ενεργητική επιτήρηση των ποδοσφαιριστών της με καθημερινή θερμομέτρηση.

Η καραντίνα της ομάδας στην οποία εντοπίστηκε το κρούσμα λήγει ανάλογα με τη δυνατότητα πραγματοποίησης εργαστηριακού ελέγχου, είτε σε 48 ώρες (με δυο τεστ), είτε σε πέντε μέρες (με ένα τεστ), είτε σε επτά μέρες (αν δεν υπάρχει η δυνατότητα μοριακού ελέγχου).


Τέλος, αν το κρούσμα αφορά σε μέλος τεχνικού, προπονητικού ή διοικητικού επιτελείου που έχει βρεθεί θετικός ή έχει συμπτώματα, τίθεται σε καραντίνα στην οικεία του και όλοι οι υπόλοιποι σε καθεστώς ενεργητικής επιτήρησης με καθημερινή θερμομέτρηση.το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια