Η ΑΔΕΔΥ απαντά στον Πορτοσάλτε και του ζητά να περικόψει αυτοβούλως τις αποδοχές του υπέρ του ΕΣΥΤο πρωί της Δευτέρας (28/12) ο Άρης Πορτοσάλτε πρότεινε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου εργάζεται, να κοπεί 10% του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί ως δώρο στους υγειονομικούς.

«Επειδή έχει ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ ιδιωτικού ...
και δημόσιου τομέα, να τολμήσει η κυβέρνηση να κόψει ένα 10% από το μισθό του δημόσιου τομέα και αυτά τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από εκεί, να δοθούν δώρο στους υγειονομικούς!», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Η ΑΔΕΔΥ απάντησε, με ανακοίνωσή της, στον δημοσιογράφο και τον καλεί «στο πλαίσιο της αξίας που έχουν οι συμβολικές κινήσεις για την κοινωνία μας, να περικόψει αυτοβούλως τις δικές του, υψηλότατες να υποθέσουμε, αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών».

Δείτε το στιγμιότυπο:

Η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Άρης Πορτοσάλτε, «λειτουργώντας στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει όντως μειώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και για να κλείσει το “χάσμα” πρότεινε, όχι την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά την περικοπή των μισθών στον δημόσιο τομέα!».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τον δημοσιογράφο, αντί να προτείνει περικοπές, «να στηρίξει τα αιτήματά μας -μέσα από τον σταθμό του, όπου μιλά μόνος του και χωρίς εκπροσώπους των εργαζομένων- για αύξηση των δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία, για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων» και ακόμα τον καλεί «στο πλαίσιο της αξίας που έχουν οι συμβολικές κινήσεις για την κοινωνία μας, να περικόψει αυτοβούλως τις δικές του, υψηλότατες να υποθέσουμε, αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών».

Αγωγή της ΑΔΕΔΥ κατά του Θάνου Τζήμερου

Αγωγή έκανε η ΑΔΕΔΥ στον Θάνο Τζήμερου με αφορμή ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή «υβριστική και συκοφαντική» ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook (που περιείχε χυδαιότητες περί «αληταριού» και «κηφήνων εργατοπατέρων»).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την υβριστική και συκοφαντική ανάρτηση του κ. Θάνου Τζήμερου στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK την 26.11.2020, με ομόφωνη απόφασή της, υπέβαλε σήμερα αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικάζεται στις 11.2.2021, ζητώντας την αφαίρεση της προσβλητικής ανάρτησης, την δημοσίευση κειμένου αποκαταστατικού του κύρους και της αξιοπιστίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και χρηματική ικανοποίηση ύψους 40.000€ προς την ίδια τη συνδικαλιστική οργάνωση και 90.000€ συνολικώς προς τα μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Το επιδικαζόμενο από το Δικαστήριο ποσό θα διατεθεί προς ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο πλαίσιο της αλληλέγγυας προσπάθειας και του αγώνα όλων μας κατά της πανδημίας.

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να αφαιρεθεί εκουσίως η ανάρτηση από τον κ. Τζήμερο, μέσω εξώδικης οχλήσεως που του εστάλη, την οποία και ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την 14.12.2020 διακωμωδώντας την με ειρωνικό τρόπο και επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά καταφρόνηση προς την ίδια την ΑΔΕΔΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια