Στο μικροσκόπιο νέες αναφορές για το Astrazeneca - Εξετάζεται για σύνδρομο Guillain-Barré
Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρώπης (ΕΜΑ) δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει αναφορές για μια σπάνια διαταραχή εκφυλισμού των νεύρων σε άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca και ζήτησε πιο λεπτομερή στοιχεία για τις περιπτώσεις από την εταιρεία.

Στο πλαίσιο μιας τακτικής αναθεώρησης των αναφορών ασφαλείας για το εμβόλιο, η Vaxzevria, η επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων αναλύει δεδομένα που παρέχονται για περιπτώσεις συνδρόμου Guillain-Barre, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.


Ο EMA εξετάζει επίσης αναφορές καρδιακής φλεγμονής με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech, που ονομάζεται Comirnaty, και το πλάνο της Moderna, ανέφερε. Και τα δύο εμβόλια χρησιμοποιούν νέα τεχνολογία mRNA για να δημιουργήσουν ανοσία έναντι του κοροναϊού.

Ο EMA και άλλοι ρυθμιστές εξετάζουν ήδη την πιθανότητα σπάνιων καταστάσεων πήξης του αίματος με εμβόλια COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των AstraZeneca's.
Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barré

Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι μια σπάνια νευρολογική κατάσταση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού προσβάλλει την προστατευτική επικάλυψη στις νευρικές ίνες. Οι περισσότερες περιπτώσεις ακολουθούν βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη και αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια ημερών ή εβδομάδων.

Είναι ένας εξαιρετικά σπάνιος, γνωστός κίνδυνος που σχετίζεται με λοιμώξεις του αναπνευστικού και του εντέρου, καθώς και με ορισμένους εμβολιασμούς στο παρελθόν.

Οι AstraZeneca, Pfizer, BioNTech και Moderna δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό του Reuters.

Πηγή: TheToc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια