«Τρύπιο» το σύστημα του πιστοποιητικού εμβολιασμού: Στη φόρα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών με ένα «κλικ»! (βίντεο)


 

«Τρύπιο» φαίνεται πως είναι το σύστημα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, καθώς παρατηρείται ένα κενό ασφαλείας το οποίο επιτρέπει σε κάποιον τρίτο να μάθει -πολύ εύκολα- τα προσωπικά δεδομένα των εμβολισμένων πολιτών.

Συγκεκριμένα, αν ένας τρίτος «διαβάσει» μέσω κινητού τηλεφώνου (με την εφαρμογή σάρωσης κωδικών QR) τον κωδικό που εμφανίζεται στο πιστοποιητικό, τότε θα είναι σε θέση να το αποθηκεύσει. Έτσι, θα έχει στη διάθεσή του το ονοματεπώνυμο, τον ΑΜΚΑ, το είδος του εμβολίου, μέχρι και τη μονάδα υγείας που έγινε ο εμβολιασμός.

Αν λοιπόν το πιστοποιητικό εμβολιασμού χρησιμοποιηθεί, όπως διαρρέει εδώ και καιρό η κυβέρνηση ως το έγγραφο που θα δίνει «προνόμια» στους εμβολιασμένους (θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, μεταφορές, γυμναστήρια κτλ) τότε ο κάθε ιδιώτης που θα αναλαμβάνει τον έλεγχο των πολιτών, θα αποκτά αυτόματα πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα.

Η ανησυχία εντείνεται ακόμα περισσότερο καθώς το απόγευμα της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, απαλλάσσονται από την υποχρέωση των self tests, φέρνοντας έτσι στο προσκήνιο το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Άραγε η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος εμφανίζεται ως ο «γκουρού» της τεχνολογίας, τι έχουν να πουν για όλα αυτά;

Δείτε το βίντεο: 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια